Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Jadranko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 24 lis 2012, o 16:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 18 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Jadranko »

Jak to rozwiązać? Posłużyć się funkcją cyklometryczną? Jeśli tak, to jak?

\(\displaystyle{ \sin \pi x = 1}\)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, o 20:41 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: piasek101 »

Podstaw \(\displaystyle{ \pi x = t}\)
ODPOWIEDZ