Witam,
jak rozwiązać takie wydaje mi się, że dość trudne zadanie z trygonometrii:
Oblicz \(\displaystyle{ (1+\tg \alpha )(1+\tg \beta )}\), jesli \(\displaystyle{ \alpha + \beta = \frac{ \pi }{4}}\).
Pozdrawiam,
Damian
Podstawianie alfy i bety w równaniu...
-
- Użytkownik
- Posty: 212
- Rejestracja: 1 lis 2011, o 16:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zawierzbie
- Podziękował: 13 razy
Podstawianie alfy i bety w równaniu...
Ostatnio zmieniony 5 gru 2013, o 16:58 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.