oblicz wartość wyrażenia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
zelka28
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 19 mar 2012, o 17:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 9 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: zelka28 »

\(\displaystyle{ \sin 17 \cdot \cos 13 + \cos 17 \cdot \sin 13}\)


jak mam to zrobić ? bo zamiana sinusa w cosinusa itd nic mi nie da , bo nie znam wzoru na iloczyn funkcji
Ania221
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1923
Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 326 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: Ania221 »

Może skorzystać ze wzorów na sinus i cosinus sumy i różnicy kątów, tylko w drugą stronę?
page.php?p=kompendium-funkcje-trygonometryczne
ODPOWIEDZ