sin2x
-
- Użytkownik
- Posty: 734
- Rejestracja: 5 mar 2011, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Podhale/ Warszawa
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 61 razy
sin2x
\(\displaystyle{ 2x= \frac{\pi}{6} +2k\pi \vee 2x= \frac{5 \pi}{6} +2k\pi}\)
\(\displaystyle{ \Leftrightarrow}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{\pi}{12} +k\pi \vee x= \frac{5 \pi}{12} +k\pi}\)
dla \(\displaystyle{ k\in\mathbb{Z}}\)
\(\displaystyle{ \Leftrightarrow}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{\pi}{12} +k\pi \vee x= \frac{5 \pi}{12} +k\pi}\)
dla \(\displaystyle{ k\in\mathbb{Z}}\)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2013, o 16:36 przez matematyk1995, łącznie zmieniany 1 raz.