rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 634
- Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 158 razy
rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \pi \cdot 27 ^{x} =\arcsin (\log _{9}3-\log _{3}2)}\)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 21:32 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 634
- Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 158 razy
rozwiąż równanie
Logarytmy zamieniłam i obłożyłam obie strony sinusem...
proszę o dalszą pomoc:
\(\displaystyle{ \sin \left( \pi \cdot 27 ^{x} \right) = \frac{1}{2} -\log _{3}2}\)
proszę o dalszą pomoc:
\(\displaystyle{ \sin \left( \pi \cdot 27 ^{x} \right) = \frac{1}{2} -\log _{3}2}\)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 21:33 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 634
- Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 158 razy
rozwiąż równanie
Już to widze, tylko czy nie powinno być tam \(\displaystyle{ \log _{3} \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, o 08:58 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- Seth Briars
- Użytkownik
- Posty: 151
- Rejestracja: 20 lis 2013, o 00:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Coot's Chapel
- Pomógł: 55 razy