mam do narysowanie potwornie trudny wykres:
\(\displaystyle{ x-1- \frac{1}{ \pi } \arctan \left( \ctg \frac{ \left( 2x-1 \right) \pi }{2}\right)}\)
proszę o pomoc, bo sam wykres z wolframu nie mówi mi jak do tego dojść
narysuj wykres funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 634
- Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 158 razy
narysuj wykres funkcji
Ostatnio zmieniony 29 lis 2013, o 09:30 przez Vardamir, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 634
- Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 158 razy
narysuj wykres funkcji
doszłam do wyrażenia \(\displaystyle{ f(x)=2x-2}\)
a wykres wygląda nieco inaczej
a wykres wygląda nieco inaczej
Ostatnio zmieniony 29 lis 2013, o 09:39 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy