Narysuj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
geol13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 634
Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 158 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: geol13 »

\(\displaystyle{ f \left( x \right) =\sin \left( 2x- \frac{ \pi }{4} \right) +1}\)

nie wiem co źle robie, bo wyszedł mi wykres w zbiorze wartości od \(\displaystyle{ -2}\) do \(\displaystyle{ 2}\), a w wolframie jest od \(\displaystyle{ 0}\) do \(\displaystyle{ 2}\) ;(
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, o 10:59 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wszystkie wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex]. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: piasek101 »

Sinus zmienia się w przedziale .......... Jak dodasz jeden to będzie ............. .
geol13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 634
Rejestracja: 19 lis 2013, o 12:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 158 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: geol13 »

No to ja też wiem, ale na wykresie nie chciało mi to wyjść ;/
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: piasek101 »

Więc popełniasz błąd (błędy) - podaj jak to robiłeś, może coś poradzimy.
ODPOWIEDZ