Trygonometria liczby ujemnej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Piotrek172
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 202
Rejestracja: 24 kwie 2010, o 18:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Trygonometria liczby ujemnej

Post autor: Piotrek172 »

Czyli tak, jak to rozwiązać :

\(\displaystyle{ \sin x= - \frac{1}{2}}\)
PS: Nie chce wyniku tylko krok po kroku jak to zrobić żebym zrozumieć.
kacper218
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 11 lis 2012, o 12:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 38 razy

Trygonometria liczby ujemnej

Post autor: kacper218 »

Najprościej wykonać rysunek funkcji \(\displaystyle{ \sin x}\).
Snayk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 422
Rejestracja: 13 cze 2012, o 21:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wroc
Podziękował: 25 razy
Pomógł: 64 razy

Trygonometria liczby ujemnej

Post autor: Snayk »

A jak byłoby tam 1, to skąd wyczarowałbyś wynik ?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Trygonometria liczby ujemnej

Post autor: piasek101 »

Snayk pisze:A jak byłoby tam 1, to skąd wyczarowałbyś wynik ?
Obadaj
233864.htm
ODPOWIEDZ