Podaj dziedziny i narysuj wykres funkcji cyklometrycznej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rumacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 16 lis 2010, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

Podaj dziedziny i narysuj wykres funkcji cyklometrycznej

Post autor: rumacz »

\(\displaystyle{ f(x)= \arcsin (\sin x)}\)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2013, o 22:25 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex]. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
gus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 200
Rejestracja: 21 mar 2013, o 21:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 15 razy

Podaj dziedziny i narysuj wykres funkcji cyklometrycznej

Post autor: gus »

Dziedzina to chyba wszystkie liczby rzeczywiste, \(\displaystyle{ Df=R}\).
rumacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 16 lis 2010, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

Podaj dziedziny i narysuj wykres funkcji cyklometrycznej

Post autor: rumacz »

W przypadku sinusa tak, ale od zacząć rysowanie wykresu
ODPOWIEDZ