Rownanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
elamat1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 20 paź 2013, o 18:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 12 razy

Rownanie trygonometryczne

Post autor: elamat1 »

Wykaż, że
\(\displaystyle{ \cos \frac{ \pi }{5} \cos \frac{2 \pi }{5} = \frac{1}{4}}\)
Powermac5500
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 323
Rejestracja: 3 sty 2013, o 16:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 62 razy

Rownanie trygonometryczne

Post autor: Powermac5500 »

ODPOWIEDZ