Rozwiąż układ równań trygonometrycznych:
\(\displaystyle{ \begin{cases} a^{2} = 9 - 8 \cos ^{2} \alpha \\ a^{2} = 3 + 2 a \cos ^{2} \alpha \end{cases}}\)
Układ równań trygonometrycznych
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 4 maja 2012, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 16 razy
Układ równań trygonometrycznych
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 12:17 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 4 maja 2012, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 16 razy
Układ równań trygonometrycznych
W tym, że za nic w życiu nie potrafię tego rozwiązać. Problemem jest to \(\displaystyle{ a}\) w drugim równaniu.