Funkcje cyklometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
zagazaga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 25 paź 2013, o 17:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Funkcje cyklometryczne

Post autor: zagazaga »

Wykazać, że dla \(\displaystyle{ x \in \left[ 0,1\right]\arccos x = \arcsin( \sqrt{1-x^2})}\)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2013, o 14:41 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

Funkcje cyklometryczne

Post autor: bakala12 »

345420.htm
ODPOWIEDZ