Oblicz wartość wyrażenia - Trygonometria

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Pff
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 paź 2013, o 19:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Oblicz wartość wyrażenia - Trygonometria

Post autor: Pff »

\(\displaystyle{ Zad\ 5.5.\ Oblicz \ wartosc \ wyrazenia\ tg \alpha \cdot ctg \beta \ , jesli \sin \alpha = \frac{15}{17} , cos \beta = \frac{24}{25}\ i \ \alpha , \beta \in (0, \frac{ \pi }{2} ).}\)
Ser Cubus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1406
Rejestracja: 6 maja 2012, o 22:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 107 razy
Pomógł: 145 razy

Oblicz wartość wyrażenia - Trygonometria

Post autor: Ser Cubus »

podaj definicje tangensa i kotangensa
ODPOWIEDZ