wyznaczenie argumentu funkcji trygonometrycznej z wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 15 paź 2013, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 3 razy
wyznaczenie argumentu funkcji trygonometrycznej z wartości
Witam. Mając wartość funkcji \(\displaystyle{ \sin x}\) i \(\displaystyle{ \cos x}\), jak wyznaczyć \(\displaystyle{ x}\)?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, o 22:06 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 15 paź 2013, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 3 razy
wyznaczenie argumentu funkcji trygonometrycznej z wartości
\(\displaystyle{ \sin x = \frac{-1}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos x = \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
Chodzi tu o liczby zespolone
\(\displaystyle{ \cos x = \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
Chodzi tu o liczby zespolone
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, o 22:41 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 15 paź 2013, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 3 razy
wyznaczenie argumentu funkcji trygonometrycznej z wartości
Tyle to ja wiem, ale co jeśli one nie są charakterystyczne?