odwrotne liczenie cosinusa
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 7 paź 2013, o 19:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Daleko
- Podziękował: 6 razy
odwrotne liczenie cosinusa
jak dowieść, że istnieje jakies \(\displaystyle{ \alpha}\) takie, że \(\displaystyle{ \cos \alpha = - \sqrt{3}}\)?
Ostatnio zmieniony 8 paź 2013, o 14:09 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
odwrotne liczenie cosinusa
Nie istnieje \(\displaystyle{ | \cos x |< 1}\) Gdyby był tangens byłaby inna bajka.
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 7 paź 2013, o 19:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Daleko
- Podziękował: 6 razy
odwrotne liczenie cosinusa
no dobra, ale jak to zacząć? po prostu rozwinąć tą wartość bzwg?
i jak to się w ogóle odnosi do tgo, że cosinus jest funkcją parzystą?
i jak to się w ogóle odnosi do tgo, że cosinus jest funkcją parzystą?
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
-
- Administrator
- Posty: 34123
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5192 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
odwrotne liczenie cosinusa
Zapomniałem przecinka!!! pomiędzy "istnieje", a wyrażeniem...
Przepraszam za pomyłę.
Przepraszam za pomyłę.
-
- Użytkownik
- Posty: 283
- Rejestracja: 28 sie 2010, o 14:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnowskie Góry
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 39 razy
odwrotne liczenie cosinusa
Sprawdź jaki jest zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ f\left( x\right) = \cos x}\)
i czy się da dowieść tego co chciałeś
i czy się da dowieść tego co chciałeś
-
- Administrator
- Posty: 34123
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5192 razy
odwrotne liczenie cosinusa
Z przecinkiem też nie jest dobrze.Kartezjusz pisze:Zapomniałem przecinka!!! pomiędzy "istnieje", a wyrażeniem...
Przepraszam za pomyłę.
JK