Uklaad równań trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Christofanow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 30 sie 2010, o 12:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ffff
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 2 razy

Uklaad równań trygonometrycznych

Post autor: Christofanow »

Cześć!

Jak rozwiązać taki układ równań:
\(\displaystyle{ \cos 2x = 2 \cos (y) \\ \cos (xy) = y \cosx)}\)
Musiałem poprawić bo nie ten przykład miałem do rozwiązania.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, o 19:54 przez Christofanow, łącznie zmieniany 2 razy.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34287
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Uklaad równań trygonometrycznych

Post autor: Jan Kraszewski »

Może wszystko na jedną stronę równań i wzór na sumę cosinusów?

JK
ODPOWIEDZ