sprawdź poprawność równania:
\(\displaystyle{ 4\sin \alpha \cdot \cos \alpha \cdot \cos 2 \alpha =\sin 5 \alpha}\)
dla.
a)\(\displaystyle{ \alpha=20}\)
b)\(\displaystyle{ \alpha =30}\)
c)\(\displaystyle{ \alpha =15}\)
d)\(\displaystyle{ \alpha =24}\)
sprawdź poprawność równania
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Czermno
- Podziękował: 25 razy
sprawdź poprawność równania
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, o 11:15 przez bakala12, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- mortan517
- Użytkownik
- Posty: 3359
- Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krk
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 662 razy
sprawdź poprawność równania
Podstawiasz po prostu po kolei do równania \(\displaystyle{ \alpha =30}\) itd. i liczysz.. jeżeli L=P tzn, że równanie jest prawdziwe.