Funkcja trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
w00per
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 31 gru 2006, o 20:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 13 razy

Funkcja trygonometryczna

Post autor: w00per »

Wyznacz wszystkie wartości parametru \(\displaystyle{ \alpha\in}\) , dla których równanie \(\displaystyle{ x^2+cos\alpha*x+2cos^2\alpha-2=0}\) ma dwa różne pierwiastki takie, że liczba \(\displaystyle{ 1}\) leży między tymi pierwiastkami.
Awatar użytkownika
PFloyd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 620
Rejestracja: 9 paź 2006, o 20:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kęty
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 122 razy

Funkcja trygonometryczna

Post autor: PFloyd »

\(\displaystyle{ \Delta>0\\
f(1)}\)
w00per
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 31 gru 2006, o 20:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 13 razy

Funkcja trygonometryczna

Post autor: w00per »

czemu \(\displaystyle{ f(1)}\)
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Funkcja trygonometryczna

Post autor: mat1989 »

ponieważ 1 ma leżeć pomiędzy pierwiastkami, a a>0.
ODPOWIEDZ