cosinus

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
marzena13331
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 7 mar 2007, o 23:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 10 razy

cosinus

Post autor: marzena13331 »

Znajdź wartość m, taką że \(\displaystyle{ cos\alpha=\frac{m+1}{2m-3}}\)
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2007, o 08:01 przez marzena13331, łącznie zmieniany 2 razy.
greey10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 993
Rejestracja: 31 lip 2006, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 5 razy

cosinus

Post autor: greey10 »

rozumiem ze tu chodzi o
\(\displaystyle{ \cos{x}=\frac{m+1}{2m-3}}\) ? ;D naucz sie teksa ;D chociarz teraz to nie zabardzo ma sens... co oznacza u Ciebie ta"&"?
marzena13331
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 7 mar 2007, o 23:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 10 razy

cosinus

Post autor: marzena13331 »

chodziło mi o cos alfa. I jak myślisz że to rozwiązać?
Awatar użytkownika
setch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1307
Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 155 razy
Pomógł: 208 razy

cosinus

Post autor: setch »

\(\displaystyle{ -1\leq \frac{m+1}{2m-3} q 1 m \frac{3}{2}}\)
ODPOWIEDZ