Udowodnij twierdzenie....
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
Udowodnij twierdzenie....
Dla dowolnego t:
\(\displaystyle{ sint\in \subset (-\frac{\pi}{2};\frac{\pi}{2})}\)
a jest to przedział gdzie funkcja cosinus jest dodatnia.
\(\displaystyle{ sint\in \subset (-\frac{\pi}{2};\frac{\pi}{2})}\)
a jest to przedział gdzie funkcja cosinus jest dodatnia.
- DEXiu
- Użytkownik
- Posty: 1174
- Rejestracja: 17 lut 2005, o 17:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaworzno
- Pomógł: 69 razy
Udowodnij twierdzenie....
Bo przedział \(\displaystyle{ \langle{1,1}\rangle}\) to zbiór wartości sinusa? (patrz chociażby na wykres funkcji sinus)