Trygonometria

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
flippy3d
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 21:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Ślaska
Podziękował: 1 raz

Trygonometria

Post autor: flippy3d »

rozwiaz 3cosx+2sinx wiedzac ze ctgx=35 i sinx
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1830
Rejestracja: 3 lut 2006, o 15:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z gwiazd
Podziękował: 302 razy
Pomógł: 151 razy

Trygonometria

Post autor: Vixy »

\(\displaystyle{ ctgx=\frac{cosx}{sinx}=\frac{3}{5}}\)
\(\displaystyle{ 5cosx=3sinx}\)
\(\displaystyle{ sinx=\frac{5}{3}cosx}\)

\(\displaystyle{ 3cosx+2*\frac{5}{3}cosx}\)
Awatar użytkownika
flippy3d
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 21:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Ślaska
Podziękował: 1 raz

Trygonometria

Post autor: flippy3d »

juz nie trzeba juz mam nie pomyslalem zdarza sie
ODPOWIEDZ