Dane:
Jak policzyć x (bez użycia tablic, kalkulatora itp).
Browar za odpowiedź
wyzwanie trygonometryczne
- mortan517
- Użytkownik
- Posty: 3359
- Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krk
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 662 razy
wyzwanie trygonometryczne
\(\displaystyle{ P _{c} =1000 \cdot 600 = 600(1000-x)+90p \\
0 = -600x + 90p \\
20x = 3p}\)
to jest jeden warunek a drugi to pitagoras (p to ta przekątna)
\(\displaystyle{ 600^{2} + (1000-x)^{2} = p^{2}}\)
0 = -600x + 90p \\
20x = 3p}\)
to jest jeden warunek a drugi to pitagoras (p to ta przekątna)
\(\displaystyle{ 600^{2} + (1000-x)^{2} = p^{2}}\)