udowodnić równość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
platynamen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 67
Rejestracja: 13 wrz 2011, o 01:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sdgalk
Podziękował: 11 razy

udowodnić równość

Post autor: platynamen »

\(\displaystyle{ \sin 47 ^o + \sin 61 ^o - \sin 11 ^o - \sin 25^o = \cos 7 ^o}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

udowodnić równość

Post autor: piasek101 »

Odjąłbym pierwszy z trzecim i drugi z czwartym.
ODPOWIEDZ