tożsamość trygonometryczna
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 29 kwie 2013, o 11:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 1 raz
tożsamość trygonometryczna
\(\displaystyle{ \ctg ^2 \alpha \cdot \sin \alpha =\frac{1}{\sin \alpha} -\sin \alpha}\)
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2013, o 14:28 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Staraj się dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania. Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a (funkcje elementarne, symbol mnożenia, symbol ułamka, brak tagów[latex], [/latex] ). Proszę zapoznaj się z http:
Powód: Staraj się dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania. Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a (funkcje elementarne, symbol mnożenia, symbol ułamka, brak tagów
- mortan517
- Użytkownik
- Posty: 3359
- Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krk
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 662 razy
tożsamość trygonometryczna
Mniemam, że chodzi o coś takiego ..
\(\displaystyle{ \ctg ^2 \alpha \cdot \sin \alpha = \frac{1}{\sin \alpha} - \sin \alpha}\)
Jeśli tak to po prawej najpierw wspólny mianownik a później na krzyż, rozpisz \(\displaystyle{ \ctg}\) na \(\displaystyle{ \sin}\) i \(\displaystyle{ \cos}\)
\(\displaystyle{ \ctg ^2 \alpha \cdot \sin \alpha = \frac{1}{\sin \alpha} - \sin \alpha}\)
Jeśli tak to po prawej najpierw wspólny mianownik a później na krzyż, rozpisz \(\displaystyle{ \ctg}\) na \(\displaystyle{ \sin}\) i \(\displaystyle{ \cos}\)