Funkcje Trygonometryczne oblicz sin2x
- flippy3d
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 21:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Ślaska
- Podziękował: 1 raz
Funkcje Trygonometryczne oblicz sin2x
Oblicz sin2x wiedzac ze sinx=2425 x zawiera sie w przedziale od 12 pi do pi
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
- Vixy
- Użytkownik
- Posty: 1830
- Rejestracja: 3 lut 2006, o 15:47
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: z gwiazd
- Podziękował: 302 razy
- Pomógł: 151 razy
Funkcje Trygonometryczne oblicz sin2x
\(\displaystyle{ sin2x=2sinx *cosx}\)
sinx masz dane , cosx obliczysz z jedynki trygonometrycznej i zwroc uwage na znaki jest to w 2 cwiartce
sinx masz dane , cosx obliczysz z jedynki trygonometrycznej i zwroc uwage na znaki jest to w 2 cwiartce
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Funkcje Trygonometryczne oblicz sin2x
\(\displaystyle{ cosx=\sqrt{1-(\frac{24}{25})^{2}}=-\frac{7}{25}}\), bo w drugiej ćwiartce
\(\displaystyle{ 2sinxcosx=-2\frac{24}{25}\cdot{\frac{7}{25}}=-\frac{336}{625}}\)
\(\displaystyle{ 2sinxcosx=-2\frac{24}{25}\cdot{\frac{7}{25}}=-\frac{336}{625}}\)
- flippy3d
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 21:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Ślaska
- Podziękował: 1 raz
Funkcje Trygonometryczne oblicz sin2x
Nie rozumiem jak w drugiej ćwiartce czy móglby s mi to wytłumaczyć ??
[ Dodano: 2 Kwiecień 2007, 21:44 ]
juz kapuje zle policzyłem ale teraz jest ok
[ Dodano: 2 Kwiecień 2007, 21:44 ]
Dzieki wszystkim
[ Dodano: 2 Kwiecień 2007, 21:44 ]
juz kapuje zle policzyłem ale teraz jest ok
[ Dodano: 2 Kwiecień 2007, 21:44 ]
Dzieki wszystkim
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Funkcje Trygonometryczne oblicz sin2x
W pierwszej wszyskie są dodatnie,
w drugiej tylko sinus,
w trzeciej tangens i cotangens,
a w czwartej cosius
w drugiej tylko sinus,
w trzeciej tangens i cotangens,
a w czwartej cosius