Witam, proszę o pomoc w wyciągnięciu \(\displaystyle{ f_2}\) oraz \(\displaystyle{ f_3}\) z poniższego układu równań. Zależy mi na opisaniu krok po kroku, mam wynik z mathcada i gdzieś się pomyliłem, ewentualnie starczy rada jak w mathcadzie pokazać działania krok po kroku
z góry dziękuje.
\(\displaystyle{ \begin{cases} l_{1}\cos (f_{1}) + l_{2}\cos (f_{2}) = l_{0}+ l_{3}\cos (f_{3}) \\ l_{1}\sin (f_{1}) + l_{2}\sin (f_{2}) = l_{3}\cos (f_{3})\end{cases}}\)
wyznaczyć f2, f3 z układu równań
-
- Użytkownik
- Posty: 62
- Rejestracja: 3 maja 2007, o 11:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 8 razy
wyznaczyć f2, f3 z układu równań
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2013, o 01:04 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.