Oblicz wartość wyrażenia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Tula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 9 sty 2013, o 17:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 48 razy

Oblicz wartość wyrażenia

Post autor: Tula »

Jeśli \(\displaystyle{ \sin \alpha \cdot \cos \alpha = - \frac{60}{169} i \sin \alpha + \cos \alpha = \frac{7}{13}}\), to ile wynosi \(\displaystyle{ \sin \alpha - \cos \alpha}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Oblicz wartość wyrażenia

Post autor: piasek101 »

Podnieś ostatnie do kwadratu.
ODPOWIEDZ