Sprawdzenie równiania trygonometrycznego.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
export
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 8 kwie 2013, o 20:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 4 razy

Sprawdzenie równiania trygonometrycznego.

Post autor: export »

Witam, sam zrobiłem ten przykład, ale nie jestem pewien czy dobrze. Proszę o korektę.

\(\displaystyle{ \frac{\sin ^{2} 600 \cdot \cos ^{2} -1215 \cdot \ctg 840}{\sin1215 \cdot tg1020}= \frac{- \sqrt{6}}{8}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Sprawdzenie równiania trygonometrycznego.

Post autor: piasek101 »

Popraw bo nie wiadomo jakie było.
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3359
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

Sprawdzenie równiania trygonometrycznego.

Post autor: mortan517 »

Mi wyszło \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{2} }{8}}\)
ODPOWIEDZ