Witam, mam problem z zadaniem : "Wyznacz wszystkie rozwiązania równania należące do przedziału \(\displaystyle{ \left\langle 0;2 \pi\right\rangle}\), a równanie to : \(\displaystyle{ \cos 3x\cos x=1-\sin 3x\sin x}\).
Nie bardzo wiem jak to w ogóle ruszyć.
Równanie trygonometryczne.
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 23 lis 2011, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 6 razy
Równanie trygonometryczne.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2013, o 13:01 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.