Witam.
Mam problem z udowodnieneim ponizszej tozsamosci, bardzo prosze o pomoc
\(\displaystyle{ \sqrt{\frac{1-sinx}{1+sinx}}+\sqrt{\frac{1+sinx}{1-sinx}}=\frac{2}{|cosx|}}\)
Pozdrawiam Rafal.
To Twój pierwszy post, więc przepisałam treść z obrazka.
Zapoznaj się z regulaminem.
ariadna
Tożsamości trygonometryczne
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Tożsamości trygonometryczne
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=32830
Tylko mała uwaga co do rozwiązania w linku:
\(\displaystyle{ \sqrt{cos^{2}}=|cosx|}\)
Tylko mała uwaga co do rozwiązania w linku:
\(\displaystyle{ \sqrt{cos^{2}}=|cosx|}\)