Naszkicuj wykres funkcji:
a) \(\displaystyle{ \sin \frac{\pi}{x}:2 \leq x<5, n \in N}\)
b) \(\displaystyle{ \sin (2x+\pi)-5 : x<0}\)
Wykresy funkcji.
-
- Użytkownik
- Posty: 52
- Rejestracja: 18 mar 2013, o 15:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olsztyn
- Podziękował: 2 razy
Wykresy funkcji.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, o 15:01 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.