twierdzenie sinusów
-
- Użytkownik
- Posty: 80
- Rejestracja: 19 wrz 2012, o 18:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 6 razy
twierdzenie sinusów
Wykaż, że jeżeli w trójkącie \(\displaystyle{ \mbox{ABC}}\) prawdziwa jest równość \(\displaystyle{ \frac{\left| BC\right| }{\left| AC\right| }= \sqrt{2}}\) to \(\displaystyle{ \cos ^{2} \alpha =2\cos ^{2} \beta -1}\)
Ostatnio zmieniony 3 mar 2013, o 17:53 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.