Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
lutzor
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 11 sty 2007, o 17:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: co cie to interesuje
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: lutzor »
Przedstaw wyrażenia w najprostszej postaci:
\(\displaystyle{ \frac{\sin(\alpha - 180^{o})*\cos(450^{o} - )}{\sin(540^{o} + )*\cos(270^{o} + )}}\)
\(\displaystyle{ \frac{\cos(180^{o} - )*\sin(-\alpha)*\ctg(-\alpha - 90^{o})}{\tg(540^{o} + )*\sin(\alpha - 180^{o})*\tg(-\alpha)}}\)
Zwróć uwagę jak piszesz.
Lady Tilly
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, o 17:51 przez
lutzor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Post
autor: ariadna »
Brakuje funkcji przy argumentach zdaje mi się.
A potrzebujesz tylko tego: