Znajdz alfe.
-
- Użytkownik
- Posty: 216
- Rejestracja: 10 lut 2013, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
Znajdz alfe.
Znajdź \(\displaystyle{ \alpha}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \tg \alpha = - \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ \alpha \in \left( \frac{\pi}{2}, \pi \right)}\)
Proszę o pomoc.
\(\displaystyle{ \alpha \in \left( \frac{\pi}{2}, \pi \right)}\)
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2013, o 01:18 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Skaluj nawiasy.
Powód: Skaluj nawiasy.
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Znajdz alfe.
Generalnie:Pietrzak93 pisze:Znajdź \(\displaystyle{ \tg \alpha}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \tg \alpha = - \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ \alpha \in ( \frac{\pi}{2}, \pi )}\)
Proszę o pomoc.
\(\displaystyle{ \tg \alpha = \tg \alpha}\)
Na pewno taka jest treść?
Pozdrawiam!
-
- Użytkownik
- Posty: 216
- Rejestracja: 10 lut 2013, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 216
- Rejestracja: 10 lut 2013, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- k3fe
- Użytkownik
- Posty: 128
- Rejestracja: 20 gru 2011, o 21:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 14 razy
Znajdz alfe.
źle, musisz znaleźć rozwiązanie dla \(\displaystyle{ \alpha \in \left( \frac{\pi}{2}, \pi \right)}\)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2013, o 01:18 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
Powód: Skaluj nawiasy.
-
- Użytkownik
- Posty: 216
- Rejestracja: 10 lut 2013, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy