Zadanie o prostym poleceniu: "Rozwiąż równanie"
\(\displaystyle{ \frac{2 \sin ^{2} x + ( \sqrt{3} - 1)\sin 2x }{1+\cos 2x} = \sqrt{3}}\)
z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam.
Równanie trygonometryczne
Równanie trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, o 17:08 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Równanie trygonometryczne
piasek101 powiedział Ci wyraźnie co powinieneś robić po kolei. Zastosuj się do jego rad. Pokaż swoje obliczenia.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Równanie trygonometryczne
\(\displaystyle{ (1+ \sqrt{3}) \sin ^{2}x + \sqrt{3} \sin x \cos x - \sin x \cos x - \sqrt{3} = 0}\)
A więc do tego momentu doszedłem. I co dalej?
A więc do tego momentu doszedłem. I co dalej?