wyznacz zbiór wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 sty 2013, o 20:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nowy sacz
- Podziękował: 3 razy
wyznacz zbiór wartości
Witam mam wyznaczyć dziedzinę funkcji \(\displaystyle{ f(x) = -\cos 2x + 2\cos x}\) \(\displaystyle{ x \in R}\)
wyszło mi \(\displaystyle{ Zw = \left\langle -3,2 \sqrt{3} \right\rangle}\) Czy dobrze to wyznaczyłam?
wyszło mi \(\displaystyle{ Zw = \left\langle -3,2 \sqrt{3} \right\rangle}\) Czy dobrze to wyznaczyłam?
Ostatnio zmieniony 6 lut 2013, o 21:55 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 sty 2013, o 20:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nowy sacz
- Podziękował: 3 razy
wyznacz zbiór wartości
\(\displaystyle{ f(x) = -\cos2x + 2 cosx = -2\cos ^{2}x + 2 cosx +1}\) zastosowałam podstawianie \(\displaystyle{ cosx =t}\) i liczyłam \(\displaystyle{ \Delta}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 sty 2013, o 20:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nowy sacz
- Podziękował: 3 razy
wyznacz zbiór wartości
tak wiec \(\displaystyle{ f(1) = 1}\), \(\displaystyle{ f(-1) = -3}\) a muszę policzyć \(\displaystyle{ f(t) ?}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 sty 2013, o 20:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nowy sacz
- Podziękował: 3 razy
wyznacz zbiór wartości
chyba teraz zauważyłam błąd\(\displaystyle{ f(t) = 0}\) wiec \(\displaystyle{ Zw=\left\langle -3,1\right\rangle ?}\) dobrze
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 sty 2013, o 20:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nowy sacz
- Podziękował: 3 razy
wyznacz zbiór wartości
tak wierzchołek "łapie" się w przedziale i \(\displaystyle{ f(t) = 1 \frac{1}{2}}\) czy już mimo późnej pory nie myśle?
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 sty 2013, o 20:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nowy sacz
- Podziękował: 3 razy