Witam
Jak rysuje się takie wykresy
a) \(\displaystyle{ f(x)=\sin x+2}\)
b) \(\displaystyle{ f(x)=3 \cdot \ctg x}\)
Narysuj wykres
-
- Użytkownik
- Posty: 168
- Rejestracja: 23 sty 2013, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 37 razy
Narysuj wykres
Ostatnio zmieniony 6 lut 2013, o 23:35 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
- lightinside
- Użytkownik
- Posty: 796
- Rejestracja: 25 lis 2011, o 22:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań/Łódź
- Podziękował: 111 razy
- Pomógł: 29 razy
Narysuj wykres
z tego co pamiętam to a poprostu podnosisz o 2 do góry
a ctg ma mniejszy jakby przedział x-sów
a ctg ma mniejszy jakby przedział x-sów
Ostatnio zmieniony 6 lut 2013, o 14:49 przez lightinside, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moderator
- Posty: 3050
- Rejestracja: 21 maja 2009, o 19:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Starachowice
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 816 razy