Oblicz rownanie
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 1 lut 2013, o 21:18
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
Oblicz rownanie
\(\displaystyle{ \frac{\sin(-3,4 \pi )+\sin5,6 \pi \cos ^{2}(-8,1 \pi) }{\sin ^{3}(-8,9 \pi )+\sin8,9 \pi }}\)
Ostatnio zmieniony 2 lut 2013, o 18:07 przez alineczka1337, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 1 lut 2013, o 21:18
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
Oblicz rownanie
\(\displaystyle{ \frac{\sin \left( −3,4 \pi \right) +\sin 5,6 \pi \cdot \cos 2 \left( −8,1 \pi \right) } {\sin 3 \left( −8,9 \pi \right) +\sin 8,9 \pi }}\)
Ostatnio zmieniony 2 lut 2013, o 02:58 przez Ponewor, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot.