wykazać tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

wykazać tożsamość

Post autor: bakala12 »

Wykazać, że:
\(\displaystyle{ \cos 10 \cdot \cos 50 \cdot \cos 70= \frac{ \sqrt{3} }{8}}\)
Żadne chytre domnażanie jakiego próbowałem nie dało rezultatów. Może ktoś mi pomoże?
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, o 17:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

wykazać tożsamość

Post autor: anna_ »

bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

wykazać tożsamość

Post autor: bakala12 »

anna_, niezmiernie dziękuje.
ODPOWIEDZ