Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania z cyklometrii nie za bardzo je rozumiem wiec proszę o bardziej szczegółowa pomoc.
\(\displaystyle{ B=\arcsin \left( \sin \frac{13}{12} \pi \right) +\arccos \left( \cos \frac{17}{12} \pi \right) +\arctan \left( - \sqrt{3} \right) +\arccot \left( \sqrt{3} \right)}\)
obliczenie wartości B (funkcje cyklometryczne )
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 13 sty 2013, o 14:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
obliczenie wartości B (funkcje cyklometryczne )
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, o 21:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy. Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Skaluj nawiasy. Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.