Uprość wyrażenie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
MatkaChrzestna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 5 gru 2012, o 17:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Uprość wyrażenie

Post autor: MatkaChrzestna »

Uprość podane wyrażenie:
\(\displaystyle{ \sin(2\alpha-\pi)\cos(\alpha-3\pi)}\)
Awatar użytkownika
epicka_nemesis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 419
Rejestracja: 27 gru 2010, o 00:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznan
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 28 razy

Uprość wyrażenie

Post autor: epicka_nemesis »

mamy tak
\(\displaystyle{ (\sin 2 \alpha \cos \pi -\cos 2 \alpha \sin \pi )(\cos \alpha \cos 3 \pi +\sin \alpha \sin 3 \pi )}\) dalej prosto już.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, o 18:39 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
ODPOWIEDZ