podstawianie do wzoru

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
myszka9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1185
Rejestracja: 13 paź 2012, o 17:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: tu i tam
Podziękował: 528 razy
Pomógł: 5 razy

podstawianie do wzoru

Post autor: myszka9 »

Jak podstawiać :

\(\displaystyle{ \cos^2 x}\) , \(\displaystyle{ x=\frac{\pi}{2}}\)

?
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

podstawianie do wzoru

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \cos^2 \frac{\pi}{2}}\)
myszka9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1185
Rejestracja: 13 paź 2012, o 17:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: tu i tam
Podziękował: 528 razy
Pomógł: 5 razy

podstawianie do wzoru

Post autor: myszka9 »

a dalej?
mateus_cncc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 430
Rejestracja: 6 lip 2011, o 22:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dębica/Rzeszów
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 54 razy

podstawianie do wzoru

Post autor: mateus_cncc »

\(\displaystyle{ \cos^2 \frac{\pi}{2}=0^2=0}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

podstawianie do wzoru

Post autor: anna_ »

Co dalej?
Pytałaś o podstawienie
Jak chcesz to policzyć to można to sobie zapisac jako: \(\displaystyle{ \left( \cos \frac{\pi}{2} \right) ^2}\)
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, o 21:59 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości - skaluj nawiasy.
ODPOWIEDZ