\(\displaystyle{ \sin ^{4} \alpha +\cos ^{4} \alpha}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \sin \alpha \cos \alpha = \frac{1}{4}}\)
Co zrobić na początek?
oblicz wartość wyrażenia
-
- Użytkownik
- Posty: 509
- Rejestracja: 1 paź 2011, o 16:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 156 razy
- Pomógł: 3 razy
oblicz wartość wyrażenia
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, o 21:43 przez Ponewor, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.