iloczyn 1 + tg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
cytrynka114
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 400
Rejestracja: 10 kwie 2012, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 139 razy

iloczyn 1 + tg

Post autor: cytrynka114 »

czy:
\(\displaystyle{ 1+ \tan \alpha}\) przedstawiony za pomocą iloczynu wygląda tak: \(\displaystyle{ \frac{\sin( \alpha +45)}{cos45 \cdot cos \alpha }}\) ?
Pancernik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 634
Rejestracja: 3 mar 2009, o 14:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 143 razy

iloczyn 1 + tg

Post autor: Pancernik »

Tak.
ODPOWIEDZ