Przedstaw wyrażenie w postaci iloczynu:
\(\displaystyle{ \cos \alpha + \sin 2 \alpha - \cos 3 \alpha}\)
Odpowiedź to:
\(\displaystyle{ 4\sin 2 \alpha \cdot \sin \left( \frac{ \pi }{12} + \frac{ \alpha }{2} \right) \sin \left( \frac{ \pi }{12} - \frac{ \alpha }{2} \right)}\)
Proszę o pomoc jak otrzymać dokładnie takie rozwiązanie.
-- 12 sty 2013, o 18:33 --
Fajnie ale ja chciałabym pomoc, a nie jakieś bzdury typu kropka nie w tym miejscu
Althorion: rozumiem, że się nie możesz połapać o co chodzi w zadaniu
Przedstaw wyrażenie w postaci iloczynu:
Przedstaw wyrażenie w postaci iloczynu:
Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, o 18:28 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.