Witam.
Czy w trójkącie z tego linku: zgodnie z twierdzeniem sinusowym można napisać taką proporcję:
\(\displaystyle{ \frac{x}{a} = \frac{\sin (180° - \alpha - \beta) }{\sin \beta }}\)
Czy taką:
\(\displaystyle{ \frac{x}{a} = \frac{\sin ( \alpha + \beta )}{\sin \beta }}\) ?
Twierdzenie sinusowe.
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 9 sty 2013, o 14:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poniatowa
- Podziękował: 1 raz
Twierdzenie sinusowe.
Ostatnio zmieniony 9 sty 2013, o 19:41 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.