Muszę rozwiązać jak dla mnie dosyć nietypowe zadanie " wyznaczyć kąt z równania":
\(\displaystyle{ 2a(\sin (\alpha) - \alpha \cos ( \alpha )-b(\sin ( \alpha )+( \pi - \alpha )\cos ( \alpha ))= \alpha -\sin ( \alpha )\cos ( \alpha )+b( \pi - \alpha +\sin ( \alpha )\cos ( \alpha ))}\)
a i b to znane stałe.
Jeżeli ktoś byłby w stanie pomóc to będe bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję.
Wyznaczenie kąta alfa
Wyznaczenie kąta alfa
Ostatnio zmieniony 28 gru 2012, o 14:23 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.