równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
silencer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 16 mar 2007, o 08:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

równanie trygonometryczne

Post autor: silencer »

\(\displaystyle{ sin\frac{x}{2}=1 + |sinx|}\)

Będę wdzięczny za pomoc
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

równanie trygonometryczne

Post autor: Lorek »

Wsk.: \(\displaystyle{ \sin \frac{x}{2}\leq 1\wedge 1+|\sin x|\geq 1}\)
ODPOWIEDZ