Jak wyznaczyć okresowość funkcji trygonometrycznych typu:
\(\displaystyle{ f(x)=\sin (\cos x)}\)
Z góry dziękuje.
Okresowość funkcji złożonych
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 12 maja 2012, o 13:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piła
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 1 raz
Okresowość funkcji złożonych
Ostatnio zmieniony 15 gru 2012, o 13:53 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.