Proszę o podanie metody rozwiązania tego zadania, z góry dziękuję
\(\displaystyle{ \alpha =cos(2arcsin \frac{2}{3} )}\)
Wyznacz funkcję odwrotną
-
- Użytkownik
- Posty: 1406
- Rejestracja: 6 maja 2012, o 22:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 107 razy
- Pomógł: 145 razy
Wyznacz funkcję odwrotną
\(\displaystyle{ \cos \alpha = 2 \arcsin \frac{2}{3}}\)
i nie bardzo wiem co masz wyznaczyć?
\(\displaystyle{ \frac{\cos \alpha}{2} = \arcsin \frac{2}{3} ?}\)
i nie bardzo wiem co masz wyznaczyć?
\(\displaystyle{ \frac{\cos \alpha}{2} = \arcsin \frac{2}{3} ?}\)